dimecres, 6 de febrer del 2013

Teatre d'Art de Banyoles


 

Foren els organitzadors d’una Roda de Teatre. Es constituiren legalment com a grup de teatre independent representant obres com L’última cinta de Krapp, La finestreta i Qui dies passa... Però és a partir del 1985 quan participaren en la Roda de Teatre per dinamitzar la vida cultural banyolina des del teatre. En la mostra de Roda de Teatre, representaren la comèdia de Boris Vian El berenar dels generals. La crítica banyolina anà a càrrec d’Eladi Crehuet a Revista de Banyoles.  Dues pàgines amb comentaris de l’obra i de la posada en escena. D’aquesta darrera en transcric alguns fragments: “S’ha de destacar la sobrietat dels escenaris –una paret semicircular que envolta els personatges em sembla un encert- així com també els esforços en gran part reeixits, dels actors per mantenir l’interés del públic al llarg de la representació. S’han introduït elements de pantomima –el general rus té la cara pintada de vermell; el general americà, de blau; el president del govern la té blanca, com un clown- i s’ha fet descansar el pes de l’obra sobre dos actors, Francesc Feliu i Miquel Torrent. Aquests dos actors, deixant de banda alguna exageració premeditada, en la concepció dels seus respectius personatges,aconsegueixen moments de gran comicitat. Tot l’elenc, en conjunt, va complir satisfactoriament.

El director de l’elenc fou Josep Pagés, que en el programa de mà sembla voler justificar l’elecció d’aquest Berenar, tot dient: “hem decidit tirar el projecte endavant, entre altres raons, perquè mai no hem entés prou bé aquest protagonisme dels militars, tant al nostre país com arreu”.

 

En el 1986, el mateix grup estrenà en el teatre Principal d’Olot, l’obra de Michel Deudsch, L’entrenament del campió abans de la cursa, guanyadora dels premis literaris Ciutat d’Olot en la modalitat de teatre. L’obra és una sàtira cotra un tipus humà despòtic, prepotent, megalòman i cínic. Les dues dones amb qui es relaciona no son sinó instruments alternatius del seu desig i de la seva ira. L’obra la presentaren a Barcelona, Torroella i altres poblacions de Catalunya en els cicles de Roda de Teatre. Al cap d’un parell d’anys –el 1988- el protagonista d’aquesta obra, Miquel Torrent fou l’actor seleccionat per per actuar a La mandràgora amb l’Agrupació Teatral de les Comarques Gironines, seleccionat per Xicu Masó.

 

Miquel Torrent tingué al seu càrrec un dels personatges mes importants de l’obra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada