dimarts, 25 de març del 2014

Dècada anys 70 - Any 1971


1:Teatre per a infants- 2: El TEI.

(Notes a la revista “Horizontes” de Banyoles)


Teatre per a infants.- En el teatre Círcol de Catòlics han començat les representacions de teatre per a infants amb la representació de la fantasia de Lluis Coquard “Nines i ninots”  que interpretaren l’Agrupació “Amics del Teatre” sota la direcció escènica de Jaume Albertí. I amb l’actuació de les actrius locals Cata Noguer i Filo Rodriguez i els actors Anton Figueras, Rafel Serralvo, Josep Maria Figueras i Joan Solana, amb la col.laboració del conjunt musical infantil “Els Harrisbourg”. (Horizontes)

                                                                                               

TEI: Legalització i projectes

 El TEI de Banyoles havia iniciat les seves actuacions l’any 1966. “FANG” va ser el muntatge que motivà la seva constitució, amb elements d’altres elencs. A aquella primera presentació han seguit “Lectures de poetes alemanys” “L’aniversari”, Questi fantasma”, La mort i la paraula”, “Antígona”, “Morts sense sepultura” i “Calígula”. També en el seu programa podem apuntar-hi recitals de cançó, i actuacions d’altres grups independents de Catalunya, d’Espanya i àdhuc de l’estranger.

 Un dels objectius del TEI ha estat el de limitar les seves actuacions a un lloc en exclusiva. Les seves “tournées” per les comarques els han guanyat una certa popularitat.

 Els darrers temps havien estat particulaarment dificils. L’any passat, després d’una sèrie de recitals de Pi de la Serra, i actuacions d’una companyia xilena, va venir la suspensió dels recitals de Raimon i Paco ibáñez. Des d’aquell novembre, el TEI ha treballat en silenci, i tot just ara es pot anunciar el seu retorn a l’activitat.

 El primer pas important ha estat l’obtenció de la legalització del grup com a societat ”para el fomento del arte dramático”. Amb això s’espera una major facilitat per afrontar els tràmits burocràtics.

 Per altra banda, se’ns ha informat que l’equip escènic del TEI està preparant un muntatge de Michel de Ghielderode, i una obra de George Kaiser, amb intenció de presentar-les la propera primavera. També hi ha el propòsit de presentar un recital important de cançó.

 Les forces vives del TEI, prop de 40 persones, estan constituïdes en dos equips, un escènic i un d’organització. Estan confiats que aquesta vegada no els faltarà gent que vulgui integrar-se al Grup.

( De Revista Presència, de Girona).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada