divendres, 28 de març del 2014

Dècada anys 70 - Any 1971


Estiu 1971

Experimental Independent

(El T.E.I. no es mort, encara)

(De la revista “Horizontes”)


Fa cinc anys que el TEI va nèixer a Banyoles. Això, i que el TEI té cinc anys. (...). El TEI és viu encara. La desmoralització fa plegar moltes veles, i a voltes, s’intenta donar certes dosis d’aquesta metzina a alguns vaixells amb l’esperança d’enfonrsar-los... Però el TEI no és mort encara. I no ho és, perque cinc anys d’aguantar tempestes acaben ensenyant. I manera d’arranjar les destrosses. (...) El TEI ha canviat molts pistons, i és una màquina nova, a punt d’arrancar. Avui TEI vol dir Teatre Experimental Independent, tant aquí com a Madrid, perquè avui és una associació legalitzada. I és oberta a tothom; potser per això no s’ha mort encara: no és pas només el grup de Banyoles, hi ha gent de molts punts de les comarques, i es vol seguir per aquest camí. El TEI està rebent inscripcions de socis de moltes ciutats veïnes, i també espera comptar amb l’ajut de nosaltres, els banyolins.

 Certament no té massa bona fama, a Banyoles, aquesta associació. Però, voleu dir-nos, qui més ha organitzat una vetllada cultural del relleu de les que ens ha ofert el TEI?. El TEI ha fet una aportació al món cultural banyolí, que, en aquests 5 anys, llevat comptades excepcions, ben poques societats l’han igualat en tota llur existència. Des dels recitals de cançó, fins al teatre propi o d’altres grups del país, passant per tres anys seguits – i aquest serà el quart- d’organitzar les Nits d’Art. I aquest fet, des del nostre punt de vista, és claríssim: si aquí s’és feta alguna vegada una representació que valgués la pena al TEI hi deguèrem una gran part.

  Avui el TEI ha obert les portes de bat a bat, perquè sempre és bo de renovar un xic els aires. Ara, el TEI té socis més enllà de Banyoles, i organitza coses a altres pobles de les comarques. No ens quedem nosaltres enrera, i ajuntem-nos-hi. Serà una gran manera de col.laborar-hi, contra l’ensopiment de la gent d’aquest nostre país que hem de revifar. El TEI no és mort, encara. Nosaltres podem contribuir a fer més llarg aquest “encara”.

 Veient les primes que es guanyen els futbolistes, aquests dies, val la pena que meditem una mica amb què i amb qui col.laborem.... Si voleu informació, sense comprometre-us a res, sobre el funcionament del TEI i com fer-se’n socis, us podeu servir de les fulles que us adjuntem.

GRUP

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada