dissabte, 17 de maig del 2014

Dècada anys 70 - Any 1976


Els banyolins en el II Concurs Provincial de Teatre Amateur

 

  Un total de vuit elencs gironins han pres part en aquest Concurs que inauguraren els dos grups teatrals banyolins que representaren les obres “Allò que tal vegada esdevingué”, de Joan Oliver, i “Els comdemnats”, de Baltasar Porcel. El jurat està format per Ramon Casellas (com a Director del Departament de Cultura i Art i Assessor de teatre de Ei i D.; Pere Codina (director del teatre Municipal de Girona), Joan Roura (director cinematogràfic), Cecilia Gafarot (actriu), i Jaume Teixidor (Secretari provincial de l’Obra).Com a presidents d’honor han actuat els srs. Josep Segura, delegat provincial de Sindicats, i com a president executiu el sr.Josep Lluis Oliver, director provincial d’Assistència i Promoció Sindical.

  Aquest Jurat, després d’assistir a la nostra ciutat a les representacions de les dues obres esmentades, presencià en les poblacions respectives les obres següents: “Un pare de família”, de Carles Soldevila, per la secció teatrel C.E. Montclar, de Sant Feliu de Guixols; “Les flors marcides”, de F.Xaver Roca, per l’Agrupació teatral de Besalú; “Terra baixa”, de Guimerà, per el Grup escènic Cellerenc; “No es mai tard si s’arriba d’hora”, de Jaume Vilanova, per el Cercle de Breda; “Los árboles mueren de pie”, de Casona, per el GrupTeatral Vidrerenc, i “Maria Pineda”, de Garcia Lorca, per el C.E. Patronat Escola d’Arts i Oficis de Palafrugell.

  No podem predir el resultat d’aquest Concurs, car no hem assistit a les representacions dels elencs forans, però com sigui que més o menys sentim opinions d’algunes persones que hi han estat presents, sembla que l’Agrupació Amics del Teatre de Banyoles té bones possibilitats d’aconseguir un lloc preeminent. No ens estranyaria, ja que l representació d’”Els comdemnats” assolí una posta en escena de perfecta conjunció. Adhúc cal posar en clar que si en el nostre anteror comentari deixàvem anotades algunes deficiències, sembla que en la segona representació en foren sostretes interposant-se més polidesa. Aquest resultat ben positiu dóna vigoria a un elenc  que per mitjà de les seves directrius es reuneix per anar llimant llacunes a fi de millorar i refinar el treball de conjunció.

  És en aquest punt que voldria fer esment d’una labor positiva que en el nostre anterior comentari omitírem. Aquest treball és el del regidor d’escena, element molt important a l’hora de valorar la tasca col.lectiva de tot un grup. Francesc Mayolas tingué gran cura en acomplir amb correcció i amb tot el coneixement aplegat en aquest càrrec en anys de servitud a l’escena. Així mateix hem d’esmentar a Joan Marieges, qui fou el que escollí l’obra i qui donà els primers impulsos d’escalf escènic.

  I no voldria deixar de banda als tècnics en llum i sonoritat com són en J.Sanchez, Lluis Ametller i “Pinito”.

  L’esforç reconegut per tots, sols caldria ara que pogués ésser-ne acceptat per un Jurat  amb visió ben oberta. A hores d’ara el resultat deu estar a la boca de tots. És benèvol per el nostre grup teatral?.

                                                         (“Galat” a revista “Horizontes”)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada