dijous, 20 de novembre del 2014

Grp del Cercle, 1984


UNA OBRA DE TENESSEE WILLIAMS

 

Figuretes de vidre

 

  Tanmateix ja és hora que una agrupació teatral banyolina comencés a respirar. Des de les festes de sant Martirià que no havíem vist actuar a cap grup local. Ara, el Grup del Cercle, després de moltes setmanes d’assaig, representarà sota la direcció de Josep Antoni Tudela aquesta famosa obra que tant n’hem sentit a parlar i que mai hem pogut veure representada als escenaris banyolins. FIGURETES DE VIDRE, (coneguda en castellà com “El zoo de cristal”) escrita a l’any 1945, primera obra de Tennesse Williams, i la que li va donar fama internacional.

  T. Williams va nèixer a Colombus (Mississipi) el 1914. Als tretze anys es va traslladar amb la família a Sant Lluís, on pasaar una joventut difícil fins que aconseguí l’èxit amb l’estrena de “The glass menagerie” (Figurets de vidre),obra bona part autobiogràfica. Wiliams va ajudar, efectivament, la seva germana a formar una col.lecció de figuretes de vidre, i el seu pare treballava en un magatzem de calçat. L’autor ja ho confessa; es tracta sobretot d’una història de records; els sentiments que hi predominen són l’enyorança, la tendresa, a vegades el descoratjament.

  Amb la present versió de B. Vallespinosa –doblement fidel a la lletra i a l’esperit de l’original- l’obra de Williams, autor mundialment conegut i celebrat, començà a ser una peça de Museu de l’escena catalana.,

  Obra de pocs intèrprets (cosa que suposa un gran esforç pel quadre d’actors) serà oferta pel Grup del Cercle amb els següents actors i actrius: Josep A. Tudela, Pep Gómez, Carme Llach, Lali M. Rovira i Ferran Barba. Son part important de l’escenificació, el llum i el so que aniran a càrrec de Miquel Rustullet, Jordi Angelats, Joan Pedro i Esteve Angelats. Com a regidors d’escena col.laboren Asumpció Geli i Joan Bosch.

(Revista de Banyoles, abril 1984)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada