dissabte, 5 d’abril del 2014

Dècada anys 70 . Any 1972


Cultura. Passivitat municipal

(Revista “Horizontes”. Juliol 1972)


Sempre hem cregut de les “Nits d’Art” eren l´única activitat cultural un xic rellevant que es podia disfrutar a Banyoles.Les Nits d’Art al Monestir o a l’estany eren una escletxa que desprenia un regust vell de finesa intel.lectual. El panorama cultural del poble, ofegat totalment per l’encarcarament de tot l’any, semblava ressuscitar, sortir d’una estranya letargia.  L’any passat, aprofitant l’avinentesa dels Campionats Mundials d’Esquí Nàutic, les Nits d’Art es varen traslladar al mes de setembre.

  El TEI, des de feia temps tenia cura de la programació. La financiació, però, de qui anava a càrrec?. Crèiem que les Nits d’Art les patrocinava l’Ajuntament. No pas sempre ha estat així. Perquè? Voldríem demanar des d’aquí a l’Ajuntament, a la Ponència de Cultura, concretament, quina relació té amb les Nits d’Art. Si són uns actes patrocinats per ells, perquè no es fan aquest any?. Si no ho són, no ho podrien ésser?

  El programa de festes d’aquest any és llastimós. De totes les activitats que s’hi anuncien, quines van dedicades expressament a la festa petita?. Quina personalitat té la nostra Festa?.

  Al cinema Victòria, la Companyia de Pau Garsaball ens portarà “El retaule del Flautista”. Un any de cartell a Barcelona. Una funció interessant – iniciativa privada- que ens permeterà poder jutjar un dels fenòmens més importants del teatre del país dels darrers anys.

  Per altra part, el TEI, a finals de mes té prevista la representació d’”Electra” o la caiguda de les Màscares”, l’obra que està recorreguent actualment els pobles de les nostres comarques.

  En resum, unes festes d’agost que passen migradament, entre interessants aportacions particulars, i una gran passivitat per part de l’Ajuntament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada