divendres, 25 d’abril del 2014

Dècada anys 70 - Any 1973


JOAN CAPRI – L’AMIC DEL MINISTRE

 

“L’amic del ministre” no és cap obra de teatre. Abans de que en Capri ens parli del ministre han transcorregut gairebé una hora de monòlegs, una hora força avorrida per l’espectador que busqui només la part  més entretinguda. A la segona part es repeteix el monòleg, una mica més “divertit”, i l’acció de l’obra ens ve servida sempre amb l’ajuda del telèfon. En aquest cas la comèdia es ressent d’una gran lentitud i monotonia.

  El decorat: cortina negra (no n’hi ha cap més), quatre cadires, un penja-robes, un tauleta que vol ser un escriptori i un water. Tot tant pobre com el text de l’obra de Carles Valls i Joan Capri.Una sola actriu – Teresa Cunillé- acompanya a Capri en la interpretació. Actua amb correcció oferint-nos quatre personatges femenins.

  Personalment crec que l’actor Joan Capri actua força millor que en els temps dels seus favorables éxits. I no em refereixo als continguts dels monòlegs i improvitzacions, sinó a la manera de dir-los, a les noves expressions i accents del gest. Capri, sens dubte, es repeteix molt, i és possible que els seus entusiastes només parin atenció a la part “xistosa” dels monòlegs. Crec que el millor de l’actor és precisament la seva manera que té d’explicar i no llur capacitat per l’acudit. Per això en obres com L’AMIC DEL MINISTRE passen desapercebudes incompatibles formes i expressions en virtut d’una injustificada expectació per la humorada que resulta ser d’una aclaparadora mediocritat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada