dijous, 19 de juny del 2014

Dècada anys 70 - Any 1978


AL NOU ESCENARI DEL MERCANTIL

   

  Al teatre Mercantil s’estan donant els últms retocs als assaigs de l’obra “Distret...però no tant!”. Són les onze de la nit i a l’escenari hi ha moviment. Es van polint i retocant les escenes marcant els moviments amb ritme àgil. Els assaigs que en principi es feien en el Cercle de Catòlics, ara es fan al Mercantil i l’amplitud de l’escenari permet a l’actor moure´s amb mes desimboltura.

  M’assec al pati de butaques al costat de l’Olivas que posa una atenció extrema a una escena amorosa que interpreten els joves Miquel Torrent i Glòria Cunill.

-       No, no, no--- Això va lent, nois, això va lent!--- A veure. Tu, “Adela” l’has rebutjat. Seu a la butaca. Tu, “Enric”. Avança dos passos... acosta`t a la butaca. Per darrera... posa els braços al respatller.... inclina’t... acosta la cara a ella... No!, per aquest costat, no, per l’altra!. Ara!. Digues-li la paraula amorosa. Bé... pero més melós... Tu, “Adela”, ves seguint enutjada. Aixeca’t! Fes uns passos fins al sofà. Prou!... Atura’t!... d’esquenes a l’”Enric”. Bé. “Enric”, avança cap a ella. Posa-li les mans a l’espatlla. Bé. Torna-li a dir que l’estimes... Més melós...! Ara....! Noooo!... Des del públic no se’t veu la cara... Diga-li per l’altra costat. Per l’”hombrera” dreta... Ara resulta més bé això--- Però encara és massa lent. Una mica més de ritme!... Tornem-hi”

  Sembla mentida que això del teatre que hom veu en un parell d’hores que dura la representació porti tanta feinada en els assaigs.

  - Ja fa dos mesos que assaigem,-ens diu en Tubert- i... el que costa agafar un ritme àgil!. La comèdia moderna d’aquest tipus requereix molt d’assaig perquè és un continu entrar i sortir de personatges i ens fa estar en una continua atenció.

  - No sé si ens en sortirem -ens diu l’Oller, més pessimista ell,- Ens costa molt d’entrar en els personatges. Potser és perque hem volgut trencar motlles fent tipus diferents dels que alguns teníem per costum representar.

 - És una comèdia divertida?

- Home, -ens diu en Geli- em penso que aconseguirem fer arrancar la rialla. És una comèdia d’aquelles que els italians en diuen un “divertimento”. De tot el que hem llegit en aquests últims temps, és la que hem considerat més encertada per la nostra Agrupació. Ha estat molt representada i fins i tot fou passada fa un parell o tres d’anys per el circuit català de T.V.E.

 -Com es que la representeu al Mercantil?

- Tractant-se d’una funció benèfica  -ens explica Olivas- interessa que hi hagi força públic, i el Cercle de Catòlics ha quedat petit. Els empresris de Banyoles s’han brindat a deixar-nos els locals i hem escollit el Mercantil perquè ens fa il.lusió ser la primera Agrupació que inaugurarà aquest escenari en teatre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada