dilluns, 28 de juliol del 2014

Any 1980


 

 

GRUP DE TEATRE JOVE ATEL:LANA

 

 “ Ara farà un any que el nostre grup de teatre va començar el seu tarannà. Exactament el 10 de juny amb la reestrena de l’envellida obra “Magnèsia”. Per nosaltres- grup de teatre de Banyoles- això significava molt, alhora que ens obria camçi vers moltes il.lusions. Però ara, a un any de distància, hem passat per més desenganys que il.lusions.

  En els programes de presentació – editats en motiu d’aquella estrena- s’hi diu textualment: No som un grup amb nom, sinó un joves que ens agrada el teatre, i amb el temps anirem formant la idea que portem de fer un grup estable”. I el comunicat acabava així: “Tant de bo, doncs, que el nostre grup pugui tirar endavant i ser d’aquí un temps un grup estable de teatre”.

  En un any poden passar moltes coses. Fins i tot exterminar les il.lusions d’uns joves entusiastes del teatre.

  Després de “Magnèsia” no hem pogut presentar cap més espectacle. Hem començat moltes obres de diversos estils. Cap d’elles ha pogut ésser presentada a l’escàs públic teatral banyolí. Perquè?. Ho hem pensat molt. Ho hem discutit molt. Hem fet moltes reunions per parlar-ne. Conclusió: ens falta gent que ens dirigeixi.

  I és aquest el motiu de la nostra carta: fer assabentar a Banyoles de la nostra situació –malmesa- però recuperable. Amb la gent –bona gent- de teatre que tenim aquí, no hi ha ningú que ens pugui bonament ajudar. Tenen massa feina. Mentrestant, uns joves actors de Banyoles (el futur teatre banyolí) no podem tirar endavant.

  Que ningú, doncs, s’estranyi si el dia de demà a Banyoles no hi ha teatre. Es que no s’ha ajudat la llavor a germinar.

  I res més

(Carta del grup Atel.lana a Revista de Banyoles)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada