dimarts, 15 de juliol del 2014

Dècada anys 70 - Any 1979


“HAMLET” A LA PLAÇA DEL MONESTIR

 

  El dissabte dia 11 d’agost a les 1o de la nit a la plaça del Monestir hi tindrà lloc un gran aconteixement teatral presentant-se la Companyia de Teatre Itinerant Català amb l’obra de William Shakespeare “Hamlet, princep de Dinamarca” en la traducció de Terenci Moix.

  Aquesta Companyia formada especialment per aquesta representació, constitueix un intent per descentralitzar el teatre i d’elaborar i treballar de forma professional uns textos importants, tant per la seva qualitat com pels seus actors.

  “Hamlet” es va representar durant molts dies a la Plaça del Rei de Barcelona. Dirigeix Pere Planella, un dels directors del Teatre Lliure, i en la interpretació veurem a Enric Majó que també fou el Hamlet presentat per televisió. Pere Planella diu que l’Enric Majó és un punt fonamental del teatre Itinerant. Precisament per haver representat el personatge de Hamlet a televisió i per la seva capacitat de realitzar un treball ben fet es va veure la possibilitat de que representés el mateix personatge.

  “Hamlet” es va representar darrerament a la plaça de Sant Domènec a Girona, i molta gent es va haver de quedar dreta per manca de seient. La nostra companya de “Punt Diari”, Isabel Juanola pogué copsar aquestes declaracions del seu director Pere Planella:

  Sobre la visió que té del Hamlet com a personatge:

-Penso que el Hamlet no és un personatge tan trascendent com ens han fet creure, lligat sempre a la calavera i fent-se preguntes sobre la existència, sinó que és un personatge divertit i molt irònic. Sobretot la ironia és un dels aspectes que caldria remarcar. Penso que “l’ésser o no ésser” que sempre s’ha lligat a la visió del “Hamlet· no correspon a la seva situació i que el personatge s’ha de veure des d’un prisma diferent. Cal treure-li molta trascendència en aquest sentit”.

  Sobre la representació televisiva del circuit català:

-Penso que la realització de televisió feta per Antoni Chic i Terenci Moix no té res a veure amb l’obra que ara representem, o almenys amb el muntatge. Terenci Moix ha repassat i ha trasformat la seva traducció, reduint i ampliant diversos aspectes, ja que la televisió és un mitjà molt diferent i que requereix un enfocament a base de primers plans i altres recursos.

  La direcció de Pere Planella juntament amb la interpretació d’Enric Majó i l’adaptació de l’obra per Terenci Moix,constitueixen sens dubte una garantia per assegurar la qualitat de l’obra que tindrà a més a més una interpretació de conjunt en la que sobresurten figures del teatre català com Jordi Serrat, Montserrat Salvador, Josep Torrents, Marta Angelat, Joan Miralles, Joan Vallés, Francesc Luchetti, Josep Madern, Carles Sales, Josep Sais, Jesus Ferrer, Miquel Graneri, Joaquim Cardona, Ferran Baile i una escenografia i vestuari d’una gran qualitat a càrrec de Montse Amenós i Isidre Prunés.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada