dijous, 17 de juliol del 2014

Dècada anys 70 - Any 1979


“HOME AMB BLUES”

 

Representació al teatre Victòria. Muntatge del Grup d’Estudis Teatrals d’Horta, conjuntament amb el Teatre de l’Escorpí i el conjunt de jazz “La locomotora negra”. El muntatge s’ha fet sobre poemes d’autors catalans als quals se’ls ha adaptat diverses peces musicals, des de la música anomenada de “fons” fins a altres peces de ball. La forma conjunta que agafa la representació és la d’un musical poètic on els actors, igual que els músics, no nomès reciten, parlen o presenten, sinó que també ballen i canten al ritme que “ La Locomotora Negra” interpreta.

  “Home amb blues”, el poema que dòna nom a l’espectacle és de Joaquim Horta, i forma part del llibre “Home que espera” (1957), el qual segueix la mateixa estructura poètica utilitzada per a l’excepcional músic Duke Ellington en la part titulada “The Blues”.

  Al llarg de dues hores de durada que té aquest espectacle es pot veure la interpretació de 43 composicions poètiques d’autors del nostre segle agrupats en diversos blocs temàtics: la solitud, l’amor, la mort, etc. “Home amb blues· es va representar a Horta en dues temporades diferents obtenint un gran èxit de públic.
  L’Obra Cultural de la Caixa i el Grup Sarau de Bayoles han estat els interessats a que aquest espectacle que volta per les nostres terres, es pogués veure també a la nostra ciutat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada