dimarts, 12 d’agost del 2014

Any 1981


  CALÍGULA, d’Albert Camus

 

  En l’obra “Calígula”, Camus presenta l’heroi absurd, amb un poder absolut. El jove emperador romà es lliura als excessos més abominables, portant la crueltat fins a refinaments insospitats.  La seva conducta no és pas la d’un foll sinó la d’un home turmentat per una certa angoixa metafísica, que vol ultrapassar fronteres, les del que és possible i arribar fins els límits de la llibertat absoluta. Constatant que “els homes moren i no són feliços”, Calígula vol canviar l’ordre del món. Al final, emperó, es dòna compte que matar no és pas la solució i que la seva llibertat no és pas la bona i s’encamina voluntàriament cap a la mort. El debat ideològic entre Calígula, Escipió i Quèrea dòna lloc a unes escenes plenes de gran bellesa. És una obra que exerceix sobre l’espectador una profunda acció.

  L’obra ha estat representada per Inteatrex a: Palamós, Torroella de Montgrí, Roses, Portbou, Figueres, Girona (3), Castelló d’Empúries, L’Escala, Begur, Palafrugell, Breda.

Presenciada per 1.650 persones. Hi ha 8 representacions contractades per l’any 1981.

Qui és ·inteatreX”

1978 . 25 de novembre, naixement del grup a Palamós.

1979.- 25 de novembre a Palamós. Estrena de “Ricard III”, de William Shakespeare-

1980.- 25 de novembre. Palamós. Estrena de “Annabella,una història més trista”, de John Ford

8 representacions de “Calígula”

21 representacions de “Ricard III”

Què ha fet “inteatreX”

1978.- Any de formació del grup “inteatreX” amb la intenció de portar el teatre arreu de les nostres comarques. S’estrena la primera obra que marca l’inici de l’activitat.

1979.- Any de consolidació del grup i formació d’una certa infra-estructura capaç de dur a terme una acció teatral.

Preparació i estudi de “Ricard III” en l’aspecte artístic.

1980.- Consolidació definitiva del grup amb la incorporació d’elements de diferents comarques.

Primera campanya de llançament del grup arreu dels nostres pobles.

Éxit de la campanya d’estiu amb un notable índex d’assistència ja que varen presenciar “Ricard III” unes 4.ooo persones.

1981.- Presència d’”inteatreX” dins el món del teatre. S’ofereix la representació de tres obres diferents preveient una campanya d’estiu amb unes 20 representacions.

Estrena d’una nova obra el 25 de novembre a Palamós.S’inicia l’experiència cinquena obra que es prepara paral.lalement, dins al mateix grup, emperó centrant-la a les comauqes..

Dins el primer trimestre es porten contractades ja 7 representacions..   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada