divendres, 8 d’agost del 2014

Nadal 1980


“PASTORCILLOS” I PASTORETS

  Des del25 de desembre fis a mig gener, cada dia festiu s’han anat representant a Banyoles els tradicionals espectacles de “Pastorets”. En el Cercle de Catòlics, un grup entusiasta de jovent ha representat la típica sarsuelas de Molins i Rubió, “El Nacimiento del Salvador o la redención del esclavo”, sota la direcció artística de Josep Maria Angelats, amb l’ànim de copsar la participació de l’espectador infantil. Aquest s’anà lliurant a la col.laboració, primordialment en les danses ben animades per uns joves que saben que la infància necessita precisament engrescar-se i il.lusionar-se participant en l’espectacle.

  No hi ha mancat res del que s’acostuma a fer més vistosos aquests espectacles: llum, sonoritat -defectuosa, per cert- maquillatge relluent per la llum negra, efectes en ciclorama- i sobretot un enfervorit desvetllament de tot un grup que qui més qui menys tots han anat aportant el su esforç per reviure altra volta el missatge nadalenc en l’escenari on fa gairebé un segle es va representant en aitals diades. Els noms d’aquests joves prometedors que han portat a terme Els “Pastorcillos” d’enguany bé mereix que siguin esmentats: Esteve Angelats (Luzbel), Miquel Tarradas (Satan), Joan Gratacós (Borrego), Jordi Angelats (Bato), Josep M. Gratacós (Soff), Miquel Angelats (Uriel), Carme Mariscot i Montse Boix (Sant Miquel),Mariona Angelats, Agnés Teixidor (Sant Gabriel). A més a més de tot un estol de pastors, cors de dimonis (això de “cors” és un dir, perquè ¿quan arribarà el dia que els dimonis siguin de veritat un “Cor” i no hagin de necessitar el tan masegat “play back”?, soldats romans, Josep, Maria i el “nin” i una parella de dansaires que executen un ballet potser una mica massa llarg, que són l’Imma Mariscot i la Marta Artigues.

  El diumenge “passat festes”, el Grup del Casal Parroquial d’Arbúcies representà “Els Pastorets o l’adveniment de l’Infant Jesús” de Josep Maria Folch i Torres, i el diumenge següent els mateixos Pastorets eren posata a escena per una agrupació de les escoles de la mare de Déu del Remei, els quals ja l’havien representat  a les Escoles i a l’Asil. I per acabar direm que a la finca de Casa Nostra un altre grup d’alumnes d’aquell col.legi representaren unes escenes d’uns Pastorets arranjats per unes srtes. de la Institució. No hi mancaren els efectes de llum i so per fer quedar bocabadats als pares dels alumnes que no regatejaren aplaudiments per tots els que amb llurs esforços van fer possible aquestes representacions nadalenques, que aquest any, com ha quedat comprovat han estat diverses i abundants.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada