dimecres, 13 d’agost del 2014

ANY 1981


TORNEN “ELS SIS CORDERS DE BLANES”

 “Els corders de Blanes” que tant d’èxit assoliren el dia de Samt Josep en la inauguració de l’envelat de la festa del Ram de la Fusta, tornaran a estar presents a Banyoles, aquesta vegada a l’escenari del teatre del Cercle de Catòlics. L’autor de l’obra, Vicenç Coma i Soley fou un comediògraf ple de recursos i d’enginy per fer moure els personatges amb gran desinvoltura. Si aquests són viscuts pel grup banyolí de l’Agrupació Teatral del Cercle, no és res d’estrany que la gran comicitat no decaigui en el decurs de l’obra, mantenint sempre l’espectador amb el somriure a flor de llavis.

  Quan acabà la comèdia enmig de grans aplaudiments a l’envelat, vam pujar a l’escenari, i mentre els intèrprets guardaven amb gran cura les faixes i gipons, les gorres de satí, els “refajos” i les espardenyes de pinxo, els hi vam preguntar si tenien intenció de tornar a fer l’obra. No estaven encara decidits, però en haver passat quinze dies i davant la petició de molts que no assistiren a la representació, ara ho han determinat.

-Si, la tornarem a fer la nit de Pasqua al Cercle de Catòlics –ens diuen- , i aquesta vegada la farem ”al nostre aire”. Penseu que el de l’envelat ha estat una experiència. Hem hagut de fer un teatre “diferent”, ja que a fi de que tothom pogués sentir-nos bé l’hem representada forçant la veu, d’una manera baladrera. Ens vam fer un tip de cridar ja des del primer dia d’assaig, i ens va donar un bon resultat, però més que res hem quedat molt esgotats. Fer teatre en un envelat no és el mateix que fer-lo en una sala adequada amb més bona acústica., Per això en el teatre dels Catòlics podrem matisar molt més la veu i fer l’obra amb el nostre aire natural.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada